13 maijs, 2009

Oranžie.

Braucot pār vef tiltu pamanīju, ka oranžie arī uzdrošinājušies izkarināt kādus uzrunājošus tekstus gaidāmajām cerībām tiktiem ievēlētiem. Ielūkojos viņu mājaslapā un iekrita acīs nākotnes bāleliņu "rīcības" programma. Interesanti, ka visas darbības tādās vēlējuma izteiksmēs. Tas nav kā radīt 340 jaunas darba vietas. Īss gabaliņš manā apskatā no "galvenajiem uzdevumiem". Lieliski otrajā rindkopā uzsvērta mazo uzņēmumu darbību. Sazinkāpēc tikai runa iet par vecrīgu. Limbažu frizētavai nav paredzēta PVN atlaide vai kas cits.

Oranžie domā, ka vecu nobrauktu žiguli ar pārsimt tūkstošiem nobrauktu km var nomazgāt, ielikt jaunu šoferi pie stūres, veco ielikt tālruņu kantora padomē un tagad visi citi gribēs šo žiguli un Mr. Ār Gaļa remontbrigāde nodrošinās žiguļa braukšanu - veicinās, radīs, attīstīs! Man šodien tiešām palika skumji, ka daži domā ka latvieši ir tik stulbi. Oranžie gudri kā visi citi - ja vēlēšanas ko mainītu, tad tās aizliegtu.

Mazums no oranžo "Galvenie uzdevumi":
- veicināsim jaunu darba vietu radīšanu, lai mazinātu ekonomiskās lejupslīdes ietekmi uz rīdziniekiem. Piesaistīsim investīcijas pilsētai nozīmīgu objektu izveidē, t.sk. izmantojot publiskās, privātās partnerības metodi, kā arī Eiropas Savienības struktūrfondus. Mazināsim birokrātiskos šķēršļus uzņēmējdarbībai.
- sekmēsim mazo un vidējo uzņēmēju darbību Vecrīgā, kurā vēsturisko ēku uzturēšanu un atjaunošanu garantē plaukstošs veikalu, kafejnīcu un restorānu tīkls.
- attīstīsim Rīgu kā starptautisku darījumu un konferenču centru, sekmējot racionāla viesnīcu un konferenču centru tīkla izveidošanos, kas varētu piedāvāt reģiona mērogā konkurētspējīgas cenas.
- sadarbībā ar Rīgas brīvostu radīsim industriālo parku rūpniecības uzņēmumu piesaistei un neapgūto teritoriju attīstīšanai.
- radīsim rīdziniekiem drošību par savu mājokli. Nepieļausim, ka uz ielas nonāk ģimenes ar bērniem, invalīdi un trūcīgi pensionāri.
- jaunajām ģimenēm, kurās ir vismaz viens bērns, kā arī sievietēm ar maziem bērniem, kurām ir radušās grūtības pirmā un vienīgā mājokļa (ja tā platība ir adekvāta iemītnieku skaitam) iegādei ņemtā kredīta atmaksāšanā, sniegsim palīdzību komunālo pakalpojumu rēķinu apmaksā.
- veicināsim privatizēto dzīvokļu īpašnieku apvienošanos apsaimniekošanas sabiedrībās, palīdzēsim dzīvokļa īpašnieku biedrībām organizēt daudzdzīvokļu māju siltināšanas procesu.
- atbalstīsim Rīgā dzīvojošos vientuļos pensionārus, vienlaikus apsekojot viņu dzīves apstākļus un nodrošinot viņiem nepieciešamo atbalstu.

Tā nebija mana sāpe, bet vērojums un pārdomas.

Nav komentāru: