11 februāris, 2024

Čebureku Recepte

 Protams! Šeit ir tradicionālā čebureku recepte, kas ir ļoti iecienīta un garšīga:

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltas gaļas (liellopa vai cūkas)
  • 1 liela sīpolu galva, smalki sagriezta
  • 2 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote maltas melnās pipari
  • 1 tējkarote maltas sarkano pipari
  • 1 tējkarote maltas kuminas (kuminu sēklas var arī sasmalcināt)
  • 1 tējkarote maltas koriandera (pētersīļu lapas var izmantot kā alternatīvu)
  • 500 g mīklas (var izmantot gatavu mīklu vai pagatavot pašam)
  • Sviests vai augu eļļa čebureku cepešanai

Gatavošanas process:

  1. Gaļas masa: Maltu gaļu sajauc ar sagriezto sīpolu, sasmalcināto ķiploku, sāli un garšvielām (pipari, kumins, koriandrs). Labi samaisi, lai garšvielas vienmērīgi sadalās gaļā.
  2. Mīkla: Ja izmanto gatavu mīklu, atstāj to sasildīties istabas temperatūrā. Ja gatavosi mīklu pašam, sajauc miltus ar ūdeni un sāli, lai iegūtu elastīgu mīklu.
  3. Veido čeburekus: Izgriez no mīklas nelielas aplīšu formas. Uz katras aplīša liec nelielu porciju gaļas mīklas un veido čebureku formu (parasti taisa pusmēnesa formu).
  4. Cepešana: Sildi sviestu vai augu eļļu pannā. Ieliec čeburekus un cepe līdz tie ir zeltaini no abām pusēm.
  5. Izņemšana un nosusināšana: Izņem čeburekus no pannas un liec uz papīra dvieļa, lai iztukšotu lieko eļļu.


Nav komentāru: