19 septembris, 2024

9 ieteikumi kā ārstēt krākšanu

Krākšana bieži ir saistīta ar elpceļu aizsprostojumu vai sašaurinājumu miega laikā, un ir dažādas metodes, kā to mazināt vai izārstēt. Šeit ir daži efektīvi veidi, kā risināt krākšanu:

1. Mainīt miega pozu

Gulēšana uz sāniem. Cilvēki bieži krāc, ja guļ uz muguras, jo mēle un mīkstie audi var noslīdēt rīklē un bloķēt elpceļus. Gulēšana uz sāniem var palīdzēt uzturēt elpceļus brīvus.

2. Zaudēt svaru

Liekais svars var izraisīt krākšanu, jo palielinās tauku daudzums kakla un rīkles rajonā, kas var radīt spiedienu uz elpceļiem. Svara samazināšana var palīdzēt mazināt šo spiedienu.

3. Izvairīties no alkohola un nomierinošiem līdzekļiem

Alkohols un miega zāles var atslābināt rīkles muskuļus, kas palielina krākšanas iespēju. Izvairīšanās no šīm vielām īpaši pirms gulētiešanas var palīdzēt.

4. Miega režīma uzlabošana

Nogurumsun nepietiekama gulēšana var pastiprināt krākšanu. Regulārs miega režīms un pietiekama atpūta var palīdzēt mazināt šo problēmu.

5. Atvērt elpceļus

Deguna līmlentes vai deguna plāksteri var palīdzēt atvērt deguna ejas, lai atvieglotu elpošanu.

Deguna aerosoli var mazināt deguna gļotādas pietūkumu, īpaši, ja krākšana rodas deguna nosprostojuma dēļ.

6. Mitrināt gaisu guļamistabā

Sausa gaisa dēļ elpceļi var kļūt kairināti, kas veicina krākšanu. Mitrinātājs var palīdzēt mitrināt gaisu un samazināt kairinājumu.

7. Atmest smēķēšanu

Smēķēšana izraisa elpceļu iekaisumu un pietūkumu, kas var sašaurināt elpceļus un veicināt krākšanu. Atmešana var palīdzēt samazināt šo problēmu.

8. Orālās ierīces

Speciālas ierīces, ko izmanto mutē miega laikā, var palīdzēt **pielāgot apakšžokļa vai mēles stāvokli**, lai nodrošinātu labāku gaisa plūsmu.

9. Medicīniskas procedūras

CPAP aparāts (Continuous Positive Airway Pressure). Šo ierīci lieto, lai ārstētu smagu krākšanu un miega apnoju. Tā nodrošina nepārtrauktu gaisa spiedienu, kas palīdz uzturēt elpceļus atvērtus.

Ķirurģiska iejaukšanāsJa citi risinājumi nepalīdz, var būt nepieciešama ķirurģija, lai noņemtu audus, kas bloķē elpceļus vai koriģētu deguna struktūru.

Ja krākšana ir regulāra un apgrūtina miega kvalitāti, ieteicams konsultēties ar ārstu vai homeopātu. Tas var liecināt par miega apnoju, kas ir nopietns veselības stāvoklis un prasa speciālistu uzmanību.

Nav komentāru: