03 decembris, 2024

Kotletes ar sieru.

Kotletes ir iecienīts ēdiens, kas ir ļoti populārs gan ģimenes maltītēs, gan svētku galdos. Tās ir garšīgas, viegli pagatavojamas un variācijām bagātas – šodien piedāvāšu recepti, kā pagatavot kotletes ar sieru, kas piešķirs tām īpašu garšu un sulīgumu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g malta vista vai cūkgaļa (var izmantot arī maisījumu)
  • 1 ola
  • 1/2 tase (apmēram 100 g) rīvmaizes vai kviešu miltu
  • 100 g cieta siera (piemēram, čedara, gouda vai mozzarellas)
  • 1 sīpols
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes malta pipara
  • 1/2 tējkarotes sausā paprika vai paprikas pulvera (pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes piena vai krējuma
  • Eļļa cepšanai

Kotlešu pagatavošana:

  1. Sagatavo sīpolu un ķiplokus: Sīpolu nomizo un sagriež ļoti smalkos gabaliņos, ķiplokus sasmalcina.

  2. Sagatavo masu: Lielā bļodā samaisa maltu gaļu, pievieno olu, rīvmaizi (vai miltus), pienu vai krējumu, smalki sakapātos sīpolus un ķiplokus. Pievieno sāli, piparus un papriku. Visu rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai.

  3. Izveido kotletes: No masas veido vidēji lielas kotletes. Pievieno sieru: ar roku paņem nelielu daudzumu masu un ieliec iekšā sieru, rūpīgi aizverot to, lai siers neiztek.

  4. Cepšana: Uzkarsē pannu ar eļļu vidējā temperatūrā. Liek kotletes pannā un cep apmēram 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas un gatavas iekšpusē. Siera iekšpusē būs izkusis un radīs garšīgu piedevu kotletēm.

  5. Pasniegšana: Pasniedz kotletes ar piemērotu garnīru, piemēram, kartupeļiem, dārzeņiem vai svaigu salātu.

Padoms: Ja vēlies kotletes vēl sulīgākas, pēc cepšanas tās vari ievietot uz 10 minūtēm cepeškrāsnī (200 °C) – tas ļaus sieram pilnībā izkusis un masai iegūt papildu garšu.

Labu apetīti!

Nav komentāru: