Kotletes ir iecienīts ēdiens, kas ir ļoti populārs gan ģimenes maltītēs, gan svētku galdos. Tās ir garšīgas, viegli pagatavojamas un variācijām bagātas – šodien piedāvāšu recepti, kā pagatavot kotletes ar sieru, kas piešķirs tām īpašu garšu un sulīgumu.
Sastāvdaļas:
- 500 g malta vista vai cūkgaļa (var izmantot arī maisījumu)
- 1 ola
- 1/2 tase (apmēram 100 g) rīvmaizes vai kviešu miltu
- 100 g cieta siera (piemēram, čedara, gouda vai mozzarellas)
- 1 sīpols
- 2-3 ķiploku daiviņas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes malta pipara
- 1/2 tējkarotes sausā paprika vai paprikas pulvera (pēc izvēles)
- 2 ēdamkarotes piena vai krējuma
- Eļļa cepšanai
Kotlešu pagatavošana:
-
Sagatavo sīpolu un ķiplokus: Sīpolu nomizo un sagriež ļoti smalkos gabaliņos, ķiplokus sasmalcina.
-
Sagatavo masu: Lielā bļodā samaisa maltu gaļu, pievieno olu, rīvmaizi (vai miltus), pienu vai krējumu, smalki sakapātos sīpolus un ķiplokus. Pievieno sāli, piparus un papriku. Visu rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai.
-
Izveido kotletes: No masas veido vidēji lielas kotletes. Pievieno sieru: ar roku paņem nelielu daudzumu masu un ieliec iekšā sieru, rūpīgi aizverot to, lai siers neiztek.
-
Cepšana: Uzkarsē pannu ar eļļu vidējā temperatūrā. Liek kotletes pannā un cep apmēram 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas un gatavas iekšpusē. Siera iekšpusē būs izkusis un radīs garšīgu piedevu kotletēm.
-
Pasniegšana: Pasniedz kotletes ar piemērotu garnīru, piemēram, kartupeļiem, dārzeņiem vai svaigu salātu.
Padoms: Ja vēlies kotletes vēl sulīgākas, pēc cepšanas tās vari ievietot uz 10 minūtēm cepeškrāsnī (200 °C) – tas ļaus sieram pilnībā izkusis un masai iegūt papildu garšu.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru