06 decembris, 2007

Labas ziņas

No 3.decembra, Uzņēmumu reģistrs sāk individuālo komersantu un viena dibinātāja kapitālsabiedrību (sabiedrība ar ierobežotu atbildību un akciju sabiedrība) reģistrāciju vai izslēgšanu viena iestādes apmeklējuma ietvaros, liecina sniegtā informācija medijiem.

“Komerctiesiskajā apgrozībā svarīga ir katra minūte. Uzsākot individuālo komersantu un viena dibinātāja kapitālsabiedrību reģistrāciju vienas darba dienas laikā par parasto valsts nodevu, esam sasnieguši faktiski maksimālo iespējamo rezultātu: reģistrācija maksimāli īsā laikā bez paaugstinātas samaksas,” sacīja Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra vietas izpildītājs Helmuts Jauja.

Līdz šim reģistrāciju viena pameklējuma reizē varēja veikt samaksājot trīskāršu valsts nodevu, taču tagad tiks piemērota “parastā” nodeva. “Funkcionāli gatavi veikt reģistrāciju vienas dienas laikā bijām jau iepriekš un to veicām, ja klients, atbilstoši MK noteikumiem samaksāja valsts nodevu trīskāršā apmērā. Līdz ar grozījumu apstiprināšanu MK noteikumos, esam to tiesīgi darīt par parasto valsts nodevu. Šis pakalpojums ir kļuvis lētāks un attiecīgi pievilcīgāks plašākam uzņēmēju lokam,” pauda H.Jauja.

Db.lv, sazvanoties ar Latvijas Republikas uzņēmumu reģistru noskaidroja, ka, ja uzņēmumu dibina viens cilvēks, tad iepriekšējo 300 LVL vietā viņam jāmaksā ir 100 LVL. Šī summa attiecas uz visiem termiņiem - 4 dienu laikā, vienas dienas laikā un vienas stundas laikā.

Savukārt, ja uzņēmumu dibina vairāk nekā viens cilvēks, tad saglabājas iepriekšējā kārtība - ja vēlas reģistrēt uzņēmumu četru dienu laikā, jāmaksā 100 LVL, ja divu, tad 300 LVL.

Nav komentāru: