12 maijs, 2020

Vīrusi nebūtu

ja uz nedēļu izslēgtu debīlos mēdiju portālus un TV kanālus. Cik var murgot un piedzejot neeksistējošus saslimušos? Par 28 noslīkušiem šogad neviens nerunā. Ūdenstilpnes neviens nesteidzas ierobežot. Sodīt, ja kāds pielien kādam dīķim tuvu. Var taču noslīkt!

Tūkstošiem ar onkoloģiju slimos arī neviens nepiemin. Tie nav tā vērti. Ir jākliedz par 18 neeksistējoša vīrusa "nāvēm", kuras nemaz nav no šī pseido vīrusa.

3 komentāri:

Unknown teica...

Ja tu varētu saķert dīķi pa ceļam uz darbu, un, iespēja, ka tas tevi nogalinās būtu 1/50, noteikti, ka tie arī tiktu ierobežoti, un ticamākais, arī aizrakti.
Onkoloģiskās slimības, nenoliedzami, paņem daudz, daudz vairāk dzīvību, bet, tās nav tādas, kuras tu vari iegūt pēc tā, ka veikalā kāds tev netālu stāvošs uzklepos.

Ikigai teica...

Absolūtie cipari gan rāda 28 / 18 - varbūtība, ka kāds kasē uzklepos ir mazāka nekā kāds indivīds noslīcināsies.

Unknown teica...

1) divi termini prevencijas paradokss un pareģa dilemma. Ja kāds pareģo, ka būs 1000 nāves, bet, to visu var apturēt, ejot pa citu, grūtāku ceļu, un, sabiedrība patiesi izvēlas iet pa otru ceļu, kā rezultātā ir tikai 10 nāves, rodas jautājums- kādēļ bija nepieciešams iet pa grūtāko ceļu, ja jau pareģojums par 1000 nāvēm nepiepildījās.

2) Par absolūtajiem cipariem- atkal, var atsaukties uz pareģa dilemmu. Mūsu skaitļi ir mazi, jo tika ieviesti preventīvi pasākumi, kas šiem skaitļiem neļāva pieaugt. Pretējā gadījumā, būtu līdzīgs skats tam, kas novērots Apvienotajā Karalistē, kur, šādi pasākui tika ieviesti ar novēlošanos. Sekojoši, absolūtie skaitļi: 2018 gadā bija 585 noslīkušo; no (vai ar) CoVid-19, līdz šim ir miruši 32,692 cilvēki.

Šobrīd statistika ir tāda, ka vidējā mirstība ir ap 3,4% (un, kā šobrīd redzams, mirst arī jauni). Ja tev tiktu piedāvāts aiziet uz pasākumu, kur katrs 33 dalībnieks tiktu nogalināts, vai tu uz to ietu? Nav it kā liela iespēja nomirt, bet, varbūt tomēr tas nav tā vērts, ne? Un it sevišķi, ja zini, ka vēl teju pusei šī pasākuma apmeklēšana beigsies ar diezgan nepatīkamu saaukstēšanos ;)